TANKEN OCH DRIVKRAFTEN ÄR EN DEL AV PRODUKTEN


Redan i 20-årsåldern började tankarna om det som är YeniYo. Mina hjältar var Läkare utan gränser, och eftersom jag inte var eller var på väg att bli läkare, ville jag kunna bidra på något annat vis.


Jag insåg att många ville rädda världen och hjälpa människorna i den, och att det många gånger inte var hjälparbetare som saknades utan pengar för att få organisationer att rulla.


Det unga hjärtat insåg att de futtiga hundralapparna som jag gav till olika ändamål förvisso gjorde nytta, men att om jag tänkte smart så kunde det bli mer.


Men ärligt talat så var nog smart inte ordet som jag själv tyckte definierade mig. Jag hörde mig mer beskrivas som drömmande och kreativ och jag visste hur man arbetar. 

Det skulle ta ganska många år innan jag skulle se glädjen i att vara kreativ. Men när idén väl var född, så började jag från första stund att leta efter leverantörer med ett fokus på mänskliga rättigheter och miljöaspekter och som gör att du kan bära din topp med ett rent samvete.


Anledningen till att YeniYo föddes var ur ett hjärta att hjälpa, och om vägen dit stjälper någon annan blir det inte hållbart.


Jag hoppas YeniYo kommer att få vara en positiv del av livets kretslopp, & ett av målen är att kunna bistå med medel till diverse organistioner som gör ett beprövat gott arbete mot bland annat traffiking som kanske är det som mitt hjärta brinner mest för.

"NU HAR JAG JU INTE KOMMIT SÅ HÄR LÅNGT FÖR ATT BARA KOMMA SÅ HÄR LÅNGT."


Vägen har varit krokig, både uppåt och neråt, men det finns de där små grejerna som bidragit till att jag kommit just så här långt, små saker som har fått guida mig på vägen.


De motiv som jag målat hittills bär sin egen historia och tanke, vilka jag gärna delar med mig av.


Ni hittar stories om trycken här

Inne i webshoppen kan du på en del tryck välja om du vill ha vitt undertryck eller ej.Utan vitt undertryck kommer de se ut som ett screentryck, där textilfärgen syns istället för de vita partierna. Detta gäller när du väljer ett monokromt tryck, dvs ett tryck som är tex svart/vitt, eller sepia/vitt.


Här ovanför är ett exempel med bilderna till vänster med vitt undertryck, och bilderna till höger utan. På bilderna till vänster blir trycket likadant oavsett vilken färg textilierna har, och till höger syns textilfärgen igenom.Du väljer efter din smak!


CREATIVE                                 SPACE

PRODUKTINFORMATION


Topparna är av mycket fin jersey i kammad bomull från Indien. Trådarna i den mjuka och lena textilen är tunna och tätt stickade vilket gör att topparna inte blir genomskinliga i de ljusa färgerna. Vikten är ca 170g/m2.